Na pánvi rozehřejeme asi 20 g másla a dozlatova na něm osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme šalvějové lístky a česnek (nepřidáváme hned s cibulí, česnek se rychleji připaluje a zhořkne). Po chvilce přidáme odblaněná jatýrka.
Osmahneme a zalejeme portským. Počkáme pár minut, než se vypaří většina tekutiny. Přendáme do mixéru a přidáme smetanu a máslo. Rozmixujeme. Osolíme a opepříme dle chuti.
Naplníme do skleniček, nebo do mističek a necháme vychladit.
Mezitím si připravíme přepuštěné máslo. Máslo rozpustíme v rendlíku a počkáme až se nám oddělí bílá pěna (bílkoviny). Tu sesbíráme až nám zůstane téměř čirá žlutá tekutina. Ještě do horkého másla hodíme pár lístků šalvěje a pár kuliček růžového pepře. Navoněným máslem přelijeme paštiku ve vrstvě asi 3mm. Necháme opět vychladit.