Go Back
+ servings
thajská dýňová polévka recept

Thajská dýňová polévka

Pikantní dýňová polévka z dýně hokaido s kokosem, chilli a kari kořením.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do většího hrnce nalijeme cca 1 polévkovou lžíci oleje a lehce osmahneme nakrájenou cibuli, chilli a česnek.
  • Poté přidáme nakrájené kousky dýně hokaido, mrkev, zázvor a brambory, kari pastu. Ještě cca 1 minutu restujeme.
  • Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí cca 20 minut.
  • Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a zalijeme kokosovým mlékem
  • Dle chuti přidáme sůl. Můžeme dle chuti ozdobit čerstvě nakrájenou chilli papričkou, snítkou petrželky nebo lžící zakysané smetany (na zjemnění pikantní chuti).
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!