Go Back
+ servings
krůtí po indicku s batátovou kaší

Krůtí po indicku s batátovou kaší

Kousky krůtího masa obalené v sušeném koriandru, zázvoru, drceném kmínu a kari, ve smetanové omáčce s batátovou kaší.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Maso nakrájíme na menší kousky (medailonky), které obalíme ve směsi koření, osolíme a zprudka opečeme na rozpuštěném tuku.
  • Opečené medailonky vyndáme z pánve a výpek podlijeme smetanou, která by měla mít pokojovou teplotu, aby se nesrazila. Mírně povaříme, dokud smetanová omáčka nezhoustne, nakonec do pánve vrátíme opečené medailonky.
  • V hrnci, v osolené vodě, uvaříme kousky batátů a brambor do měkka, poté rozmačkáme na kaši a zjemníme vlažným mlékem a máslem. Osolíme dle chuti.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!