Nejdřív si připravíme pastu. V hmoždíři nebo v sekáčku rozemeleme všechny suroviny na pastu.
Hermelíny rozřízneme podélně a potřeme pastou z vnitřní strany. Opět přitiskneme k sobě (jako hamburger). Složené hermelíny rozřízneme shora napůl, aby se nám líp vkládaly do sklenice.
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo měsíčky a česnek na tenké plátky. Do každé sklenice vložíme na dno pár kousků cibule a česneku. Na základ dáme 1 až 2 poloviny hermelínu, bobkový list, pepř, nové koření, bylinky a feferonku. Tento postup opakujeme, dokud nenaplníme celou sklenici. Tu potom zalijeme až po okraj olejem.
Sklenicí jemně zatřeseme a pomalu pootáčíme, abychom uvolnili co nejvíc vzduchových bublinek. Dbejte na to, aby i vrchní část hermelínu byla ponořená do oleje.
Sklenice uzavřeme a necháme přes noc odležet v teple. Ráno je přesuňte do lednice a nechte 3-7 dní odležet.