Go Back
+ servings
salát z grilovaného lilku a feta sýru, recept

Teplý salát z grilovaného lilku

Lehký teplý salát z grilovaného lilku, čerstvé zeleniny a sýru feta se zálivkou z olivového oleje, citrónu a medu.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 3
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Lilek omyjeme a nakrájíme na 0,5-1 cm silná kolečka, která poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečeme v troubě s grilem na 200°C cca 15-20 minut do změknutí. Mezitím si nakrájíme na kostičky sýr a sherry rajčátka.
  • Do menší nádoby vymačkáme šťávu z půlky citrónu, přidáme lžíci medu a tři díly olivového oleje - na jeden díl citrónové šťávy se dávají 2-3 díly olivového oleje extra virgin. Metličkou ze směsi umícháme hustý dresing.
  • Do větší mísy dáme pokrájený sýr, rajčata a upečený lilek, zalijeme dresinkem, důkladně promícháme (nejlépe rukama), a ještě teplý salát servírujeme. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!