Go Back
vanilkové rohlíčky z mandlí recept

Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Jednoduché vanilkové rohlíčky ze špaldové a mandlové mouky, hned měkké.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 45 min
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Na obalování

  • cukr moučka (promíchaný s vanilkou)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Vyndejte máslo a máslo z lednice, máslo nehte povolit při pokojové teplotě.
  • V míse smíchejte mandlovou a špaldovou mouku, cukr. Přidejte žloutek, vanilkovou esenci a nasekané máslo.
  • Smíchejte dohromady v těsto, nemusíte zpracovávat dlouho, jen až se těsto hezky spojí.
  • Z těsta udělejte kouli, dlaněmi stlačte na placku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice na 30 minut odpočinout. Těsto ve tvaru placky lépe zatuhne.
  • Zapněte troubu na 160 °C (elektrická bez horkovzduchu), připravte si silikonovou formu na rohlíčky. Každý tvar rohlíčku vytřete kouskem másla.
  • Z těsta odždibujte stejně velké kousky, vyválejte váleček a vmáčkněte jej pravidelně do tvaru v silikonové formě.
  • Jakmile budete mít celou formu vyplněnou, dejte péct zhruba na 12-15 minut do rozpálené trouby.
  • Rohlíčky nechte vychladnout a teprve potom opatrně z formy vytlačte.
  • Vychlazené obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou, skladujte v uzavřené krabici na suchém místě.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte asi 40 vanilkových rohlíčků (silikonová forma, délka rohlíčku cca 6 cm).
Pokud silikonovou formu vymýváte vodou s jarem (odmašťujete), ztrácí svoji nepřilnavost. Pro jistotu ji vymažte máslem a vysypejte moukou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!