Vyndejte máslo a máslo z lednice, máslo nehte povolit při pokojové teplotě.
V míse smíchejte mandlovou a špaldovou mouku, cukr. Přidejte žloutek, vanilkovou esenci a nasekané máslo.
Smíchejte dohromady v těsto, nemusíte zpracovávat dlouho, jen až se těsto hezky spojí.
Z těsta udělejte kouli, dlaněmi stlačte na placku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice na 30 minut odpočinout. Těsto ve tvaru placky lépe zatuhne.
Zapněte troubu na 160 °C (elektrická bez horkovzduchu), připravte si silikonovou formu na rohlíčky. Každý tvar rohlíčku vytřete kouskem másla.
Z těsta odždibujte stejně velké kousky, vyválejte váleček a vmáčkněte jej pravidelně do tvaru v silikonové formě.
Jakmile budete mít celou formu vyplněnou, dejte péct zhruba na 12-15 minut do rozpálené trouby.
Rohlíčky nechte vychladnout a teprve potom opatrně z formy vytlačte.
Vychlazené obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou, skladujte v uzavřené krabici na suchém místě.