Go Back
+ servings
jehněčí ossobuco recept

Jehněčí ossobuco

Jehněčí ossobuco je speciální řez nad kolínkem, kdy je v plátku masa zahrnuta morková kost. Právě morek dodává ossobucu výbornou chuť.
4 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 2 hod
Celkový čas: 2 hod 20 min
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Rozpálíme elektrickou troubu na 170 °C.
  • Porce masa po obvodu nařízneme, pokud jsou pokryté vrstvou tuku. Pokud byste tukovou vrstvu nenařízli, ossobuco by se mohlo při přípravě zkroutit a nevypadalo by tak efektně.
  • Maso pečlivě očistíme od případných kůstek okolo morkové kosti.
  • Plátky osolíme a opepříme, obalíme v mouce.
  • Osmažíme je zprudka z obou stran.
  • Vyjmeme z pánve a uložíme na vyšší plech.
  • Ve výpeku necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli nakrájenou nahrubo, očistěnou mrkev na kolečka. Krátce osmahneme, až cibule zesklovatí, šťávu opepříme a osolíme a podlijeme vínem.
  • Víno necháme odpařit, přidáme rajčata a trochu vody, případně vývaru.
  • Omáčkou zalijeme plátky masa na plechu a vložíme do trouby, kde pečeme zhruba 2 hodiny.
  • Podáváme v bramborou kaší.

Ještě pár slov k receptu:

K jehněčímu se hodí příloha z brambor (jak je máte rádi - vařené, šťouchané, bramborová kaše).
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!