Porce masa po obvodu nařízneme, pokud jsou pokryté vrstvou tuku. Pokud byste tukovou vrstvu nenařízli, ossobuco by se mohlo při přípravě zkroutit a nevypadalo by tak efektně.
Maso pečlivě očistíme od případných kůstek okolo morkové kosti.
Plátky osolíme a opepříme, obalíme v mouce.
Osmažíme je zprudka z obou stran.
Vyjmeme z pánve a uložíme na vyšší plech.
Ve výpeku necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli nakrájenou nahrubo, očistěnou mrkev na kolečka. Krátce osmahneme, až cibule zesklovatí, šťávu opepříme a osolíme a podlijeme vínem.
Víno necháme odpařit, přidáme rajčata a trochu vody, případně vývaru.
Omáčkou zalijeme plátky masa na plechu a vložíme do trouby, kde pečeme zhruba 2 hodiny.