Troubu předehřejeme na 175°C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme suché ingredience, tedy mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
Ve druhé míse utřeme změknuté máslo s oběma cukry dohromady do světlé pěny.
Mixérem postupně přišleháme vejce. Vždy jedno a až potom další, a nakonec vanilkový extrakt pro chuť a vůni.
Snížíme otáčky a přisypeme asi třetinu moučné směsi, poté třetinu jogurtu. Opět druhou třetinu mouky, jogurt, až do spotřebování ingrediencí.
Borůvky promícháme s citrónovou kůrou a přidáme ještě jednu lžíci hrubé mouky, aby se obalily – nebudou pak klesat ke dnu. Zlehka vmícháme do bábovkového těsta.
Těsto vylejeme do připravené bábovkové formy a pečeme asi 1 hodinu. Jestli je bábovka upečená zjistíme pomocí testu špejlí. Dřevěnou špejlí zapíchneme doprostřed těsta, a když je po vytažení čistá, tzn. bez drobků, je upečená. Ulpí-li tekuté těsto na špejli, pečeme dál.
Bábovku necháme asi 20 minut vychladnout, poté ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Připravíme si polevu: Citronovou šťávu smícháme s moučkovým cukrem. Kdyby se nám zdála moc řídká, přidáme cukr. Přelejeme bábovku a necháme ztuhnout.