Go Back
+ servings
mrkvový krém

Mrkvový krém

Moc a moc dobrý mrkvový krém, zjemněný řeckým jogurtem, korunovaný kouskem čerstvého zázvoru.
4.50 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 40 min
Vaření: 10 min
Porce: 6
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • V hrnci se silným dnem rozehřejeme lžíci oleje.
  • Cibuli oloupeme, mrkev a petržel oškrábeme a vše nakrájíme na hrubé kusy.
  • Krátce opečeme na oleji a zalijeme zhruba 1,5 l vývaru.
  • Přidáme oškrábanou, na kostky nakrájenou bramboru a vaříme cca 20 minut.
  • Přidáme zázvor a vaříme dalších 5 minut.
  • Osolíme podle chuti.
  • Rozmixujeme ponorným mixérem.
  • Na talíři dozdobíme řeckým jogurtem, snítkami petržele a čerstvě namletým pepřem.
  • Podle chuti zakápneme olivovým olejem.

Ještě pár slov k receptu:

Použijte polévkový hrnec se silným dnem, zelenina půjde lépe opéct a nepřichytí se.
Nemáte-li připravený domácí vývar, vhoďte do polévky 2 bujóny v kostce. Vybírejte takové, které neobsahují žádná umělá dochucovadla.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!