Go Back
+ servings
rajčatová omáčka recept

Rychlá rajčatová omáčka s těstovinami

Rychlá večeře! Rajčatová omáčka z passaty, těstoviny a kuřecí plátek - na stole do půl hodiny.
4 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Dále potřebujeme:

  • 2 porce těstoviny (špagety, vrtulky)
  • 2 ks kuřecí prsa
  • sýr (strouhaný)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na plotýnku dáme vařit vodu na těstoviny, vyndáme sýr z lednice, aby se v teple rozležel.
  • Rozpálíme pánev, na kterou nalijeme trochu oleje.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • Cibulku osmažíme dozlatova, mícháme, aby se nepřipálila. Poté podlijeme dvěma lžícemi vody a necháme chvíli dusit.
  • Přilijeme passatu, přidáme oloupaný česnek nakrájený na plátky, posolíme, opepříme a chvíli povaříme.
  • Mezitím uvaříme těstoviny al dente a dáme opéct kuřecí prsíčko.
  • Omáčku slijeme do vhodné nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme olivový olej, snítky bylinek, a ještě jednou krátce promícháme, než se omáčka hezky spojí. Případně dochutíme solí a pepřem.
  • Na talíř servírujeme čerstvě slité těstoviny, polijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky masa. Navrch můžeme ozdobit lístky čerstvých bylinek.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Rychlá večeře nebo oběd, připraveno do 30 minut :) (a za tu chvíli u plotny se to vyplatí!)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!