ovoce(rybíz, maliny, jahody, případně kompotované)
1ksvanilkový puding
½lšťáva slitá z ovoce nebo voda smíchaná se šťávou
PRACOVNÍ POSTUP
Na dno kulaté formy o velikosti 30 cm vyskládáme piškoty tak, aby zakryly celou plochu dna.
V míse smícháme všechnu zakysanou smetanu s několika lžícemi cukru. Množství záleží na vaší chuti, většinou dávám zarovnanou polévkovou lžíci na kelímek.
Jednu třetinu smetany nalejeme na piškoty a vyhladíme. Poklademe odkapaným ovocem v jedné vrstvě.
Na ovoce opět položíme vrstvu piškotů.
Ze smetany odebereme do menší misky polovinu krému (z toho co tam zbylo). Přidáme zarovnanou lžíci kakaa a pořádně promícháme. Tuto kakaovou smetanu nalejeme na piškoty, opět uhladíme a posypeme ovocem.
Dáme další vrstvu piškotů, tentokrát tuto vrstvu posypeme ovocem a jako poslední vrstvu potřeme zbytek smetany a uhladíme. Dáme do lednice vychladit.
V rendlíku smícháme šťávu z ovoce s pudingovým práškem a přivedeme k varu. Povaříme, dokud směs nezesklovatí a nezhoustne. Ihned nalejeme na smetanový povrch a špičkou nože promícháme se spodní smetanou a vytvoříme tak mramorový efekt.