Go Back
+ servings
nepečený dort z piškotů: recept

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Lehká svěží rychlovka: nepečený dort z piškotů, s ovocem a zakysanou smetanou. Vyzkoušejte!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Porce: 12
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 2 pytlík dětské piškoty
  • 5 kelímek zakysaná smetana
  • práškový cukr
  • 1 KAKAO TMAVÉ
  • ovoce (rybíz, maliny, jahody, případně kompotované)
  • 1 ks vanilkový puding
  • ½ l šťáva slitá z ovoce nebo voda smíchaná se šťávou

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na dno kulaté formy o velikosti 30 cm vyskládáme piškoty tak, aby zakryly celou plochu dna.
  • V míse smícháme všechnu zakysanou smetanu s několika lžícemi cukru. Množství záleží na vaší chuti, většinou dávám zarovnanou polévkovou lžíci na kelímek.
  • Jednu třetinu smetany nalejeme na piškoty a vyhladíme. Poklademe odkapaným ovocem v jedné vrstvě.
  • Na ovoce opět položíme vrstvu piškotů.
  • Ze smetany odebereme do menší misky polovinu krému (z toho co tam zbylo). Přidáme zarovnanou lžíci kakaa a pořádně promícháme. Tuto kakaovou smetanu nalejeme na piškoty, opět uhladíme a posypeme ovocem.
  • Dáme další vrstvu piškotů, tentokrát tuto vrstvu posypeme ovocem a jako poslední vrstvu potřeme zbytek smetany a uhladíme. Dáme do lednice vychladit.
  • V rendlíku smícháme šťávu z ovoce s pudingovým práškem a přivedeme k varu. Povaříme, dokud směs nezesklovatí a nezhoustne. Ihned nalejeme na smetanový povrch a špičkou nože promícháme se spodní smetanou a vytvoříme tak mramorový efekt.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte cca 12 porcí nepečeného dortu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!