Go Back
zdravá domácí nutela recept

Domácí nutella – zdravější než kupovaná (a stejně dobrá)

Výborná domácí nutela - ze samých dobrých surovin! Lískové oříšky, med, kokosový olej. Vyzkoušejte!
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme troubu na 170 °C.
  • Lískové oříšky nasypeme na plech nebo ohnivzdorné mísy a dáme je na 10 minut do trouby.
  • Oříšky se musí jenom rozvonět, dejte pozor, aby se nespálily – každá trouba peče trochu jinak.
  • Vyndáme oříšky z trouby a utěrkou je promneme, zbavíme je tak slupek.
  • Vsypeme oříšky do mixéru a umixujeme na oříškové máslo. Oříšky se nejprve rozemelou na, která postupně zkrémovatí. Buďte trpěliví v téhle fázi: čas, kdy oříšky dostanete do stavu másla, závisí na výkonu vašeho mixéru. Občas budete muset mixér zastavit, seškrábnout oříšky ze stěny a pokračovat v mixování.
  • Když mají lískáče dostatečně krémovou konzistenci, přidejte zbývající suroviny a vše umixujte dohromady na lesklou, lískooříškovou pomazánku.
  • Hotovou nutelu naplňte do skleničky a uložte do chladu.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte cca 400 ml lískooříškové pomazánky (2 menší skleničky).
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!