Přidáme smetanu, vajíčko a mandlovou mouku, promícháme.
K ruce si vezmeme nepřilnavou pánev, na ní rozpustíme máslo nebo kokosový olej, případně ghíčko (přepuštěné máslo) – jak kdo co má rád nebo v ledničce k dispozici. Omastku dáme střídmě, spíš jen lehce omázneme dno pánve!
Plotýnku rozpálíme na střední plamen, nikoliv však na vysokou teplotu.
Lžící klademe na pánev placičky a smažíme. Chvilku to potrvá, tím, že v těstě není mouka (a tudíž pojivý lepek), musíme s lívanečky opatrně. Jakmile po obvodu začnou zlátnout, zkuste, zda již drží pohromadě a je možné je otočit. Já je otáčím širokou, ohebnout plastovou obracečkou od Tescomy (nedám na ni dopustit 😊
Z druhé strany stačí opéct kratší dobu, opět opatrně podeberte a servírujte na talíř.
Zdobte podle chuti – dávala jsem lžičku zakysané smetany, pár borůvek a posypala nasekanou 80% čokoládou.
Lívanečky jsou křupavé, voní po mandlích a banánu, a jsou jen sladce navinulé.