Do pekáče nalejeme asi 4-5 lžic olivového oleje. Oloupeme si všechny stroužky z palice česneku. Troubu si vyhřejeme na 180°C.
Maso omyjeme, osušíme kuchyňskými utěrkami. Položíme na pekáč, osolíme, opepříme a potřeme ještě asi 3 lžícemi olivového oleje + olejem co již máme na dně pekáče. Z každé strany potřeme utřeným česnekem a proložíme větvičkami rozmarýnu. Já dávám jednu pod maso, jednu zapíchnu do masa, případně ji vmáčknu do nějakého záhybu, a třetí “vymáchám” v oleji a položím na maso.
Maso můžeme nechat chvíli odpočívat v pokojové teplotě, aby se “marináda” uležela, ale není to potřeba. Dáme do předem vyhřáté trouby na 10 minut.
Po 10 minutách stáhneme teplotu trouby na 150 °C, a při této teplotě pečeme 4-5 hodin.
Občas maso zkontrolujeme, a kdyby se zdálo moc suché, můžeme podlít 1-2 dcl převařené vody.
Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a grilovanou zeleninou.
Ještě pár slov k receptu:
Počet porcí: 4-6 na 1 kg jehněčího masa.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!