Pivní závin s tvarohovou nádivkou a meruňkami: dokonalá dobrota! Nezapomeňte ve finále potřít pivní štrúdl rozpuštěným máslem, do kterého jste přidali dvě lžíce rumu.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, nasekáme Heru, přidáme špetku soli a nalijeme pivo.
Spojíme vše dohromady, hezky vypracujeme v hladké, lesklé těsto. Pracovala jsem rukama, žádný kuchyňský robot nepomáhal.
Nahřejeme kovový hrnec (nechala jsem ho chvíli stát na zapnuté plotýnce). Na vypnutou plotýnku jsem položila kovovou mřížku, na ni talíř. Na talíř položíme těsto a přiklopíme nahřátým hrncem. Necháme půl hodiny odpočívat.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň do štrúdlu: tvaroh umícháme s cukrem, vanilkou a vajíčkem. Meruňky nakrájíme na malé klínky.
Rozehřejeme troubu na 170 °C.
Pivní těsto rozdělíme na 2 díly, z tohoto množství vystačí na 2 záviny.
Těsto podsypeme trochou mouky a vyválíme na obdélník, delší strana stejně dlouhá, jako plech, na kterém štrúdl budete péct.