Go Back
+ servings
plněné papriky recept

Plněné papriky mletým masem

Do hodiny hotovo! Masité papriky plněné mletým masem, pečené v troubě.
4.72 from 7 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 30 min
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • Chléb nebo žemli nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem. Pečivo mléko nasákne.
  • Papriky opatrně rozpůlíme tak, abychom přepůlili zbytek zeleného stonku (máte-li takovou papriku). Vydlabeme semínka, vyčistíme, opláchneme.
  • Pokud si melete maso sami, semelte ho na masomlýnku.
  • Do mísy dáme mleté maso, namočené pečivo, vajíčko. Osolíme, opepříme. Nasekáme čerstvé bylinky (1 lžíce) a přidáme do masové směsi. Rychle, ale důkladně promícháme – pomocí prstů.
  • Na dno každé půlky papriky vložíme plátek másla, a pokud máme, poprášíme chilli vločkami.
  • Každou z paprik naplníme masovou směsí, vtlačíme maso hezky dovnitř, abychom vyplnili dutiny.
  • Zapékací mísu vytřeme olejem a naskládáme do ní papriky. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby na 45 minut péct.
  • Po 45 minutách by maso mělo být upečené a papriky měkké. Sundáme poklici nebo alobal. Mozzarellu nakrájíme na 6 plátků, položíme na vršek každé papriky a dáme krátce zpět do trouby zapéct.
  • Ihned podáváme, vhodná příloha je bagetka rozpečená na másle.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

3 plněné papriky se vejdou do malého pekáčku o rozměru cca 25x25 cm.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!