Chléb nebo žemli nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem. Pečivo mléko nasákne.
Papriky opatrně rozpůlíme tak, abychom přepůlili zbytek zeleného stonku (máte-li takovou papriku). Vydlabeme semínka, vyčistíme, opláchneme.
Pokud si melete maso sami, semelte ho na masomlýnku.
Do mísy dáme mleté maso, namočené pečivo, vajíčko. Osolíme, opepříme. Nasekáme čerstvé bylinky (1 lžíce) a přidáme do masové směsi. Rychle, ale důkladně promícháme – pomocí prstů.
Na dno každé půlky papriky vložíme plátek másla, a pokud máme, poprášíme chilli vločkami.
Každou z paprik naplníme masovou směsí, vtlačíme maso hezky dovnitř, abychom vyplnili dutiny.
Zapékací mísu vytřeme olejem a naskládáme do ní papriky. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby na 45 minut péct.
Po 45 minutách by maso mělo být upečené a papriky měkké. Sundáme poklici nebo alobal. Mozzarellu nakrájíme na 6 plátků, položíme na vršek každé papriky a dáme krátce zpět do trouby zapéct.
Ihned podáváme, vhodná příloha je bagetka rozpečená na másle.