Připravíme švestková povidla – nastrouháme perník a promícháme s povidly.
Rozpustíme máslo ve vodní lázni, nesmí být horké, jen teplé.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetku soli a citronovou kůru na ochucení.
Vlijeme rozpuštěné máslo.
Nadrobíme droždí a vše rychle zpracujeme v těsto, které ihned použijeme.
Těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
Z každého vyválíme kulatou placku o průměru cca 30 cm. Okraje se budou třepit, vždy jsem je nožem dokulata ořízla (cca 2 cm), aby byly zarovnané.
Rozválené těsto rozdělíme na 6 trojúhelníků.
Na širší stranu naneseme lžičku povidel, překlopíme a přitiskneme vidličkou. Srolujeme v rohlíček tak, aby cípek směřoval k nám (ne od nás). Cípek musí být pod rohlíčkem.
Pečeme v rozpálené troubě do růžova, trvá to asi 15-20 minut.
Mezitím rozpustíme máslo, smícháme ho s rumem.
Rohlíčky ihned po vytažení potřeme směsí másla a rumu, krásně je to provoní.
Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Ještě pár slov k receptu:
Z tohoto množství připravíme asi 24 rohlíčků.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!