Go Back
+ servings
kynuté rohlíčky bez kynutí recept

Povidlové rohlíčky z kynutého těsta bez kynutí

Báječné, křehké rohlíčky Claudia z kynutého těsta bez kynutí, plněné povidly se strouhaným perníkem.
3.75 from 4 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 20 min
Porce: 6
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 400 g polohrubá mouka
  • 200 g MÁSLO
  • 1 ks vejce
  • 42 g čerstvého droždí
  • SŮL
  • citronová kůra
  • 400 g Švestková povidla
  • 50 g perník na strouhání
  • 15 g MÁSLO (na potření)
  • 2 lžíce RUM (na potření)
  • cukr moučka na obalování

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme troubu na 180 °C.
  • Připravíme švestková povidla – nastrouháme perník a promícháme s povidly.
  • Rozpustíme máslo ve vodní lázni, nesmí být horké, jen teplé.
  • Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetku soli a citronovou kůru na ochucení.
  • Vlijeme rozpuštěné máslo.
  • Nadrobíme droždí a vše rychle zpracujeme v těsto, které ihned použijeme.
  • Těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
  • Z každého vyválíme kulatou placku o průměru cca 30 cm. Okraje se budou třepit, vždy jsem je nožem dokulata ořízla (cca 2 cm), aby byly zarovnané.
  • Rozválené těsto rozdělíme na 6 trojúhelníků.
  • Na širší stranu naneseme lžičku povidel, překlopíme a přitiskneme vidličkou. Srolujeme v rohlíček tak, aby cípek směřoval k nám (ne od nás). Cípek musí být pod rohlíčkem.
  • Pečeme v rozpálené troubě do růžova, trvá to asi 15-20 minut.
  • Mezitím rozpustíme máslo, smícháme ho s rumem.
  • Rohlíčky ihned po vytažení potřeme směsí másla a rumu, krásně je to provoní.
  • Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíme asi 24 rohlíčků.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!