Vypeckujeme třešně a dáme je do rendlíku s cukrem. Přivedeme k varu a vaříme dvě minuty. Necháme stranou vychladnout.
Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Dno dortové formy o průměru 28 cm vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.
Sušenky dáme do pytlíku a válečkem rozdrtíme na drobky. Smícháme s hrubou moukou, cukrem a rozpuštěným máslem. Prsty směs promícháme a rozmačkáme, až nám vznikne drobenka.
V jiné míse promícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, mákem, cukrem, a citronovou kůrou. Přidáme ostatní přísady: máslo, jogurt a vejce. Těsto rychle prošleháme a nalijeme do formy.
Na těsto poklademe okapané třešně a lehce přitlačíme. Na třešně nasypeme drobenku a rovnoměrně ji rozložíme po celém koláči.