Go Back
+ servings
šťáva z třešní

Třešňová šťáva

Domácí třešňová šťáva vyrobená z ovoce z vlastní zahrádky. V létě poslouží jako základ do osvěžujících limonád.
2 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Porce: 1 litr
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 kg třešní
  • 0,4 kg krupicového cukru
  • 7 g kyseliny citrónové
  • 0,5 l vody

PRACOVNÍ POSTUP

  • Třešně vypeckujeme a svaříme s vodou, poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  • Hustou šťávu přecedíme přes čisté (nebo vyvřené plátno), abychom ji zbavili hrubších částic.
  • Opět přivedeme k varu, přidáme cukr a kyselinu citrónovou.
  • Stáčíme do čistých lahví a ihned uzavřeme. Lahve otočíme dnem vzhůru (třeba v hlubokém hrnci, aby se mohly opírat o strany a nespadly), nebo alespoň je uložíme naležato, aby se přichytilo víčko.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!