Go Back
+ servings
krůtí na kari recept

Krůtí na kari s rýží

Výborný recept na chutnou, rychlou večeři, to je krůtí na kari s rýží basmati.
4.25 from 12 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 30 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Krůtí maso:

  • 300 g krůtí maso (na guláš nebo prsa)
  • zelená nať z jedné jarní cibulky

Na kari omáčku:

Rýže basmati

  • 180 g suchá rýže

PRACOVNÍ POSTUP

Příprava rýže:

  • Odvážíme rýži a přesypeme ji do hrnku. Je to proto, že na uvaření budete potřebovat 1,5 hrnku vody o stejném objemu, jako má rýže.
  • Rýži důkladně propláchneme.
  • V širším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme rýži, za stálého míchání ji necháme v hrnci rozvonět.
  • Mezitím si ohřejeme vodu (v rychlovarné konvici), a na množství rýže přilijeme 1,5 objemu vody. Buďte opatrní, voda začne prudce bublat a odpařovat se.
  • Rýži osolíme, stáhneme plotnu na minimum, přiklopíme pokličkou a necháme bez míchání dusit 17 minut.

Krůtí kari:

  • Krůtí maso nakrájíme na kostky, na pánvi rozpálíme olej, vhodíme maso, posolíme a ze všech stran opečeme, dokud nezměkne. Případně až se šťáva z masa vypaří, můžete podlít trochou vody, přiklopit a nechat maso podusit do změknutí.
  • Na kari omáčku si rozehřejeme na pánvi olej, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky a orestujeme. Přidáme kari pastu, necháme zpěnit, zalijeme smetanou, lehce osolíme a krátce povaříme. Nakonec vložíme plátek másla na zjemnění.
  • Na talíři servírujeme rýži, okolo nalijeme omáčku a vložíme kousky opečeného krůtího masa. Zasypeme nakrájenou zelenou natí z cibulky.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud budete postupovat podle receptu, můžete mít večeři (nebo oběd) do půl hodiny na stole.
Z množství v receptu uvaříte pro 2 osoby.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!