Go Back
+ servings
tousty s ricottovou pomazánkou recept

Tousty s ricottou a pečenou zeleninou

Tousty s ricottovou pomazánkou, obložené pečenou zeleninou - skvělá a chutná svačinka!
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 40 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 1 kelímek sýru Ricotta (250 g)
  • 4 plátky tmavého chleba
  • 2 Stroužky česneku
  • SŮL (pepř, koření dle chuti)
  • zelenina na plech (cibule, mrkev, ředkvičky, rajčata, cuketa)
  • OLIVOVÝ OLEJ
  • 1 vařené vejce
  • čerstvé snítky bylinek

PRACOVNÍ POSTUP

  • Rozehřejeme troubu na 160 °C.
  • Uvaříme vajíčko 8 minut ve vroucí vodě a dáme zchladit, abychom zastavili proces vaření.
  • Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a vyrovnáme na plech. Zakápneme olivovým olejem, rozetřeme mašlovačkou. Plátky zeleniny jemně osolíme, opeříme (melu čerstvý pepř v mlýnku).
  • Plech se zeleninou dáme do trouby na 30 minut péct.
  • Připravíme si Ricottu – ochutíme solí, opepříme, česnek rozdrtíme a vmícháme do Ricotty.
  • Plátky tmavého chleba opečeme v toustovači, nebo nasucho na pánvi.
  • Na chléb navrstvíme Ricottu, poklademe pečenou zeleninou, ozdobíme plátkem vajíčka a snítkou zelené bylinky.

Ještě pár slov k receptu:

Zelenina se peče 30 minut, pak už jen připravit tousty, namazat ricottovou pomazánkou a za pět minut můžete podávat!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!