Zapneme elektrickou troubu na 170 °C.
Do vodní lázně dáme rozpustit kousky másla a čokoládu nalámanou na kousky. Jakmile se rozpustí, stáhneme z plotny a dáme stranou.
Vypeckujeme třešně.
V misce vyšleháme vejce s pískovým cukrem do husté nadýchané pěny, přidala jsem lžíci horké vody. Buďte trpěliví, zabere to 5-10 minut.
Do vaječné pěny opatrně nalijeme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme.
Prosejeme mouku, kakao, přidáme jedlou sodu.
Stěrkou vymícháme na hladké, lesklé těsto.
V druhé misce vymícháme mascarpone, vejce, cukr a vanilkovou esenci – cheesecake vrstva.
Plech vymažeme máslem a vysteleme pečicím papírem (máslo papír na plechu přidrží).
Na plech vylijeme těsto a rozprostřeme.
Poklademe kopečky cheesecake a pomocí špejle vytvoříme víry.
Poklademe třešněmi a dáme péct na cca 30 minut.
Necháme zcela vychladit a krájíme na malé kostky cca 5x5 cm.