Sušenky rozdrtíme v pytlíku válečkem, nebo rozmixujeme najemno. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Potom tuto směs rovnoměrně natlačíme na dno dortové formy, kterou jsme předtím vyložili pečícím papírem. Dáme do mrazničky nebo alespoň do lednice ztuhnout.
Smícháme mascarpone se sýrem, ručně, pomocí pádla (nemixujeme). Rozdělíme na tři části.
Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu. Když je tekutá a lesklá, přidáme do ní 1 lžíci krému, promícháme, přidáme další lžíci a opět promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celou 1/3 krému. Čokoládový krém rovnoměrně naneseme na sušenkový základ a dáme do mrazničky ztuhnout (nebo alespoň do lednice).
Stejný postup opakujeme s mléčnou a bílou čokoládou. Je dobré, když je předešlá vrstva opravdu tuhá, aby se nám vzájemně nemíchaly.
Když máme hotové všechny tři vrstvy, dáme dort opět vychladit a připravíme si ovocné želé. Plátkovou želatinu ponoříme do studené vody a necháme 10 minut změknout a nabobtnat. Maliny dáme do rendlíku a přidáme asi 1 dcl vody a 1-2 lžíce cukru (dle sladkosti ovoce). Přivedeme k varu a odstavíme. Do horké směsi vmícháme želatinu a necháme trochu vychladnout, aby nebyla směs horká, ale aby nezačala moc tuhnout. Potom ji nalejeme na poslední vrstvu z bílé čokolády a opět necháme vychladnout a ztuhnout, tentokrát už jen v lednici.
Ozdobíme lístky máty nebo čerstvým ovocem, podáváme vychlazené.
-