Go Back
+ servings
krůtí tikka z grilu recept

Grilovaná krůtí tikka a okurková raita (indická kuchyně)

Malá návštěva do indické kuchyně: recept na krůtí tikku s okurkovou raitou, připravené na grilu.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

Krůtí tikka:

  • 750 g krůtí prsa
  • 2 lžíce bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)
  • 2 lžíce rajský protlak
  • 1 ks CIBULE (malá)
  • 3 stroužek ČESNEK
  • 1 lžíce pasta tandoori (případně lžíce sypkého koření tandoori)
  • 1 lžíce MLETÁ ČERVENÁ PAPRIKA sladká
  • 1 lžička mletý sušený zázvor
  • ½ lžička SŮL
  • ½ lžička římský kmín
  • špetka kajenský pepř
  • špetka muškátový oříšek (strouhaný)

Okurková raita:

  • 1 ks salátová okurka
  • 250 g bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)
  • 3 ks jarní cibulka
  • špetka mletý pepř
  • špetka SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

  • Krůtí prsa nakrájíme na tenčí plátky.
  • Cibuli nakrájíme najemno a utřeme česnek. V míse smícháme všechny ostatní ingredience a přidáme cibuli a česnek. Do vzniklé pasty naložíme maso a necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici.
  • Mezitím si připravíme okurkovou raitu. Okurku nastrouháme nahrubo a osolíme malou špetkou soli. Necháme asi 15 minut odstát, okurka pustí šťávu. Poté slijeme šťávu a do nastrouhané okurky přidáme bílý jogurt, najemno nasekanou jarní cibulku, pepř a případně ještě dosolíme.
  • Po dvou hodinách ugrilujeme maso na venkovním grilu, ale je možné i doma v troubě s grilem. Podáváme s vychlazenou okurkovou raitou a pečivem, ideálně indickým dálem.

Ještě pár slov k receptu:

Nelekněte se označení "indická kuchyně", tento recept je snadný, zvládnou jej i začátečníci, podmínkou je použití ingrediencí, uvedených v receptu.
Časová náročnost: 20 minut příprava + marinování 2 hodiny + grilování
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!