Na nepřilnavé pánvi rozhřejeme olej a ztlumíme plamen. Necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, kmín, chilli papričku nakrájenou na malé kousky, a ještě chvilku opékáme, aby se chutě propojily.
Zvýšíme plamen a přidáme maso. Rozmačkáváme, dokud se maso nerozmělní z hrudek a rovnoměrně neopeče.
Přilejeme vývar, konzervovaná rajčata a přisypeme majoránku, pepř a sůl. V případě potřeby můžeme přidat trochu cukru. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme na mírném plameni asi 20 minut. Občas zkontrolujeme a promícháme, aby se omáčka nepřichytávala.
Po 20 minutách přidáme slité fazole, a ještě deset minut vaříme. Po stáhnutí z ohně necháme ve směsi rozpustit čokoládu a opět promícháme.
Ještě pár slov k receptu:
Z tohoto množství se najedí čtyři strávníci.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!