Go Back
+ servings
recept na chilli con carne s čokoládou

Mexické chilli con carne

Chilli con carne s čokoládou - rychlá a chutná večeře nebo oběd.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 40 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 lžíce OLIVOVÝ OLEJ (může být i slunečnicový)
  • 1 ks CIBULE
  • 1 ks červená paprika
  • 2 stroužek ČESNEK
  • 1 ks chilli paprička (nemusí být)
  • 1 lžíce MLETÁ ČERVENÁ PAPRIKA sladká
  • 1 lžíce římský kmín (může být i obyčejný)
  • 500 g hovězí maso (mleté)
  • 300 ml hovězí vývar
  • 400 g konzervovaná rajčata
  • ½ lžíce sušená majoránka
  • 2 lžička rajčatový protlak
  • 1 konzerva červené fazole
  • špetka SŮL
  • černý pepř (čerstvě mletý)
  • 1 kostička ČOKOLÁDA HOŘKÁ (cca 70 %)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na nepřilnavé pánvi rozhřejeme olej a ztlumíme plamen. Necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, kmín, chilli papričku nakrájenou na malé kousky, a ještě chvilku opékáme, aby se chutě propojily.
  • Zvýšíme plamen a přidáme maso. Rozmačkáváme, dokud se maso nerozmělní z hrudek a rovnoměrně neopeče.
  • Přilejeme vývar, konzervovaná rajčata a přisypeme majoránku, pepř a sůl. V případě potřeby můžeme přidat trochu cukru. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme na mírném plameni asi 20 minut. Občas zkontrolujeme a promícháme, aby se omáčka nepřichytávala.
  • Po 20 minutách přidáme slité fazole, a ještě deset minut vaříme. Po stáhnutí z ohně necháme ve směsi rozpustit čokoládu a opět promícháme.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství se najedí čtyři strávníci.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!