Go Back
+ servings
grilované karbanátky

Mleté maso na gril

Mleté maso na grilu: jednoduché, rychlé a chutné.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 40 min
Porce: 5
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 300 g hovězího mletého masa
  • 300 g vepřového mletého masa
  • ½ CIBULE
  • 5 stroužků česneku
  • hrst pažitky nasekané najemno
  • SŮL (pepř)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Smícháme oba druhy masa, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a pažitku. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme použít i grilovací koření, ale pozor, tyto směsi bývají hodně slané. Nechte vyniknout chuť masa.
  • Z ochuceného mletého vytvarujeme placičky a válečky o průměru asi 7 cm. Myslete na to, že se maso asi o čtvrtinu smrskne.
  • Grilujeme na dobře rozpáleném grilu z každé strany 5-7 minut. Jestli jsou dost propečené zjistíme tak, že jednu masovou placičku rozpůlíme. Pro ty, co mají rádi více propečené, ještě necháme nějakou tu minutku navíc na grilu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!