Go Back
+ servings
Skvělé jablečné - banánové muffiny

Jablko-banánové muffiny

Zdravé jablečné a banánové muffiny pro váš stůl
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 40 min
Celkový čas: 55 min
Porce: 12 muffinů
Autor: Gabriela Kortová

INGREDIENCE

  • 1 vejce
  • 2 banány (do těsta)
  • 1 banán (na ozdobu)
  • 1 kávová lžíce skořice
  • 1 kávová lžíce vanilkové pasty
  • 80 g ovesných vloček (do těsta)
  • 1 hrst ovesných vloček (na posyp)
  • 30 g hladké špaldová mouka
  • 1 kávová lžíce kypřicího prášku do pečiva
  • 1 sklenička rostlinné mléko (dle potřeby)
  • Olej ve spreji (slunečnicový, kokosový nebo olivový)

PRACOVNÍ POSTUP

  •  V mixéru si rozmixujeme na kaši dva banány a jablko (nebo jablkové pyré).
  • Přidáme vejce a šleháme do pěny.
  •  Následně přidáme skořici a vanilkovou pastu.
  • V míse smícháme sypkou směs: vločky, mouku a kypřící prášek do pečiva.
  • Postupně přidáváme do těsta sypkou směs a zároveň doléváme mléko podle potřeby (hustoty těsta).
  • Formu na muffiny si vystříkáme olejem (nebo použijeme papírové či silikonové formičky).
  • Těsto dáme do formiček (já si těsto dám do sáčku s ustřiženým rožkem a plním do formiček).
  • Na těsto ještě navrstvíme poslední banán, kterýsi nakrájíme na malé kousky.
  • Nahoru ještě uděláme posyp z ovesných vloček, které lehce zastříkneme olejem (místo vloček jsou vynikající i drcené ořechy).
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170stupňů/35 až 40 minut.

Ještě pár slov k receptu:

TIP: Muffiny je dobré podávat s nějakým zdrojem bílkovin: tvaroh, jogurt, proteinové mléko apod.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!