Go Back
+ servings
drobenkový koláč s jablky recept

Drobenkový koláč se strouhanými jablky

Jednoduchý recept na drobenkový koláč s vrstvou strouhaných jablek z naší zahrádky.
4.24 from 39 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 40 min
Celkový čas: 55 min
Porce: 16 ks
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

Drobenkové těsto:

Jablečná vrstva:

  • 5 jablek (větších)
  • 1 pudinkový prášek vanilkový
  • 120 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžička skořice (mletá)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Jablka oloupeme, rozpůlíme a nahrubo nastrouháme. Necháme v míse, šťávu nesléváme. Přidáme krupicový a vanilkový cukr, skořici, pudinkový prášek a vše promícháme.
  • Vyšší pekáček o rozměrech cca 35x30 cm vyložíme pečicím papírem. Aby papír lépe držel, pomažeme dno pekáčku máslem, pečicí papír lépe přilne k podkladu.
  • Do jiné mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce a nasekáme máslo.
  • Konečky prstů zpracujeme na drobenku.
  • Polovinu drobenky nasypeme do pekáčku, uhladíme.
  • Na drobenku navrstvíme připravená nastrouhaná jablka.
  • Nakonec nasypeme druhou polovinu drobenky a povrch zarovnáme.
  • Dáme péct do trouby předem vyhřáté na 170 °C, pečeme asi 40 minut, dokud povrch koláče nezezlátne.

Ještě pár slov k receptu:

Koláč necháme před krájením vychladnout, bude lépe držet pohromadě.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!