Go Back
+ servings
hobová smaženice recept

Houbová smaženice

Klasická smaženice z lesních hub s vejci.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 4
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Houby očistíme a pokrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • V pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme sádlo, necháme v něm zpěnit cibuli.
  • Cibuli okmínujeme, přidáme houby, posolíme, stáhneme teplotu na střední plamen a přiklopíme pokličkou. Průběžně mícháme, je-li třeba, případně podlijeme lžící vody.
  • Po 15 min. pokličku sejmeme a necháme vydusit přebytečnou tekutinu.
  • K houbové míchanici přidáme rozklepnutá vejce a zamícháme, než se vejce srazí.
  • Odstavíme z plotny, vmícháme plátek studeného másla a podáváme. Můžeme posypat čerstvými bylinkami (petržel, tymián).

Ještě pár slov k receptu:

Houbová smaženice chutná nejlépe s čerstvým chlebem, já chleba ještě pomažu máslem.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!