Hladkou mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme částí vlažné vody. Mouku přihrneme ze stran a necháme asi 10 minut vzejít kvásek.
Přidáme sůl, olivový olej, zbytek vody a důkladně vypracujeme hladké a pružné těsto na pizzu. Neodbývejte tento krok!
Těsto vložíme do vypnuté trouby, na jejíž dno jsme umístili hrnec s horkou vodou. Troubu zavřeme a těsto na pizzu necháme v klidu kynout.
Rajčatová omáčka:
Na pánvi ohřejeme rajčatovou passatu, přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
Rajčatovou omáčku necháme vychladnout, abychom ji na těsto nenalévali teplou.
Dokončení:
Vykynuté těsto na pizzu rozprostřeme na vymaštěný plech (máslem, olejem), okraje necháme vyšší.
Na povrch těsta vylijeme rajčatovou omáčku a rovnoměrně jí potřeme po celé ploše těsta.
Na omáčku navrstvíme nakrájený sýr, šunku, rajčata; nakonec posypeme sušenými italskými bylinkami.
Pizzu dáme péct do trouby rozpálené na 180 °C (elektrická bez horkovzduchu) asi na 30 minut, nebo než okraje pizzy zezlátnou.