Nejprve vyložíme pečicím papírem středně velký plech na pečení.
Piškotové těsto:
Do mísy nasypeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva.
Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh.
Postupně do sněhu zašleháme cukr. Poté ručně vmícháme žloutky a olej.
Nakonec do směsi opatrně přimícháme všechny sypké ingredience tak, aby bílkový sníh moc neslehl.
Těsto nalijeme na plech a uhladíme je. Pečeme 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 170°C. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí. Pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je piškotové těsto hotové.
Piškotový korpus necháme vychladnout.
Mléčný krém:
Mléko s cukrem a s vanilkovým cukrem ohřejeme v menším kastrůlku a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme do pěny, postupně do něj vetřeme po lžících vychladlé mléko a na závěr přisypeme sušené mléko. Třeme cca 10 minut, aby se vše dobře propojilo a znikl tak jemný nadýchaný krém.
Vychladlý korpus rozřízneme podélně na polovinu. Na jednu část rozetřeme připravený krém a přikryjeme jej druhou částí.
Hotové mléčné řezy dáme alespoň na dvě hodiny vychladnout do lednice.