Go Back
domácí mléčné řezy recept

Jednoduché mléčné řezy

Jednoduché a nadýchané piškotové řezy s jemnou mléčnou náplní.
5 from 3 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 25 min
Mléčný krém:: 20 min
Celkový čas: 1 hod
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Piškotové těsto:

Mléčný krém:

  • 125 ml MLÉKO
  • 120 g krupicový cukr
  • 15 g vanilkový cukr
  • 350 g MÁSLO
  • 160 g sušené mléko

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejprve vyložíme pečicím papírem středně velký plech na pečení.

Piškotové těsto:

  • Do mísy nasypeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva.
  • Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh.
  • Postupně do sněhu zašleháme cukr. Poté ručně vmícháme žloutky a olej.
  • Nakonec do směsi opatrně přimícháme všechny sypké ingredience tak, aby bílkový sníh moc neslehl.
  • Těsto nalijeme na plech a uhladíme je. Pečeme 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 170°C. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí. Pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je piškotové těsto hotové.
  • Piškotový korpus necháme vychladnout.

Mléčný krém:

  • Mléko s cukrem a s vanilkovým cukrem ohřejeme v menším kastrůlku a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout.
  • Změklé máslo utřeme do pěny, postupně do něj vetřeme po lžících vychladlé mléko a na závěr přisypeme sušené mléko. Třeme cca 10 minut, aby se vše dobře propojilo a znikl tak jemný nadýchaný krém.
  • Vychladlý korpus rozřízneme podélně na polovinu. Na jednu část rozetřeme připravený krém a přikryjeme jej druhou částí.
  • Hotové mléčné řezy dáme alespoň na dvě hodiny vychladnout do lednice.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud mléčné řezy zbudou, uchováváme je v ledničce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!