Go Back
+ servings
čočkový salát recept

Čočkový salát s tempehem

Luštěninový salát s červené a klasické čočky, s tempehem,zeleninou a tvarohovou zálivkou
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 40 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 200 g tempeh
  • 100 g červená čočka
  • 100 g kuchyňská čočka
  • 3 lžíce měkký tvaroh (polotučný)
  • 2 stroužek ČESNEK
  • 200 ml zakysaná smetana
  • 2 ks kapie
  • pažitka
  • 1 lžíce OLIVOVÝ OLEJ
  • 2 lžíce pórek (nakrájený)
  • SŮL
  • PEPŘ

PRACOVNÍ POSTUP

  • Obě čočky uvaříme dle návodu, scedíme a necháme vychladnout. Klasickou čočku je dobré mít naloženou ve vodě den předem, aby změkla. Pozor na červenou čočku, vaří se jenom pár minut.
  • Kapie očistíme, zbavíme zrníček a dáme je péct na plechu do předem vyhřáté trouby (ideálně s funkcí grilu) na 200 °C po dobu 15 minut.
  • Připravíme si zálivku na luštěninový salát. V nádobě smícháme zakysanou smetanu, tvaroh a do směsi přidáme utřené stroužky česneku se solí. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou pažitku.
  • Obě vychladlé druhy čočky dáme do mísy, přidáme tempech nakrájený na kostičky, pórek nakrájený na kolečka, upečené a nakrájené kapie, lžíci olivového oleje a vše promícháme. Dle chutí dosolíme nebo dopepříme.
  • Hotový salát nandáme do servírovací mísy a dozdobíme zálivkou ze zakysané smetany a tvarohu.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud vám čočkový salát zbyde, uložte jej do chladu. Druhý den bude možná chutnat ještě lépe, protože chutě krásně prolnou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!