Pokud máme hovězí vývar na polévku v mrazáku, předem jej vyndáme, aby se rozmrazil. Máme-li v porci méně než 1,2 l vývaru, doředíme vodou.
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2,5 x 2,5 cm.
V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme vepřové sádlo a zpěníme na něm cibulku, mícháme, až dostane zlatavý nádech.
Přidáme mouku, mícháme a asi minutu restujeme.
Přisypeme papriku a asi minutu mícháme, teplota nesmí být příliš vysoká, ať se paprika nepřipálí.
Po malých dávkách přiléváme vývar, pilně šleháme, aby se mouka rozpustila a nevytvořila hrudky. Trochu trpělivosti, prosím, nevylejte vývar do polévky naráz.
Přivedeme k varu, přidáme brambory, 2 lžičky soli, pepř a utřený česnek.
Teplotu stáhneme na minimum, přiklopíme pokličkou. Polévku necháme probublávat asi 15-20 minut, než jsou brambory měkké. Občas polévku promícháme.
Mezitím si na trošce sádla osmažíme párky, které jsme předtím nakrájeli na kolečka.
Osmažené párky vsypeme nakonec do polévky a ještě asi 2 minuty povaříme, aby do sebe frankfurtská polévka nasála chuť uzeniny.