Go Back
+ servings
míša řezy recept

Míša řezy

Domácí Míša řezy na plech, oblíbený domácí moučník, kterýchutná celé rodině.
4.18 from 28 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 15 min
Dokončení:: 20 min
Celkový čas: 55 min
Porce: 1 plech
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

Korpus:

Tvarohový krém:

  • 1 ks tvaroh v alobalu (tučný, 250 g)
  • 2 ks tvaroh ve vaničce (polotučný, 2x 250 g)
  • 150 g cukr moučka
  • 2 lžíce RUM

Čokoládová poleva:

PRACOVNÍ POSTUP

  • Před tím, než se pustíme do přípravy Míša řezů, vyložíme si plech pečicím papírem.
  • Troubu rozehřejeme na 170 °C.

Korpus:

  • Smícháme suché ingredience: mouku, jedlou sodu, tmavé kakao.
  • Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
  • Z bílků, špetky soli a 3 lžic krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh.
  • Žloutky ušleháme se zbývajícími 3 lžícemi cukru, postupně přidáváme suché ingredience, olej a horkou vodu – tou doladíme správnou hustotu těsta, které by mělo jít dobře rozetřít.
  • Nakonec ručně vmícháme vyšlehaný sníh.
  • Kakaové těsto rozetřeme na pečicí papír a dáme péct asi na 15 minut do trouby.
  • Upečený piškot vyndáme a necháme vychladit.

Tvarohový krém:

  • Změklé máslo a tvaroh, který má pokojovou teplotu, vymícháme s moučkovým cukrem. Nakonec přidáme 2 lžíce rumu.
  • Tvarohový krém rozetřeme na vychlazený kakaový piškot.

Čokoládová poleva:

  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, nalámanou na kostičky. Přidáme máslo a smetanu, vymícháme dohladka.
  • Necháme lehce zchladit.
  • Čokoládovou polevou potřeme tvarohový krém.
  • Necháme zatuhnout a krájíme na řezy.

Ještě pár slov k receptu:

Množství vystačí na jeden větší plech o vel. asi 30x40 cm. Pokud vám Míša řezy zbydou, uchovávejte je v lednici.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!