Kuřecí prsa omyjte, osušte a lehce naklepejte v nejvyšší části, aby měly po celé ploše stejnou tloušťku.
Rajčata nakrájejte na kostky, utřete česnek. Dejte vařit velký hrnec s vodou, ve kterém připravíte těstoviny.
V kastrolu rozehřejte olivový olej a prsa z obou stran opečte, povrch prsíček by měl být dozlatova opečený. Vyjměte maso a odložte jej stranou.
Kastrol odstraňte z plotny a nechte chvíli zchladnout. Poté vraťte zpět na plotýnku a nasypte do něj nakrájená rajčata. Pokud byste rajčata vhodili do rozpáleného oleje, začala by prskat a vy byste okolo plotny měli pohromu.
Rajčata míchejte, nechte je probublávat. Můžete je také pomačkat, abyste dostali konzistenci omáčky.
Mezitím uvařte těstoviny na skus (al dente)
Do rajčatové omáčky přidejte rozdrcený česnek a máslo, ochuťte solí a čerstvě umletým pepřem. Zamíchejte.
Do omáčky vraťte kuřecí prsa a nechte je prohřát.
A úplně nakonec přidejte do omáčky lístky pokrájené bazalky. Na talíř vložte těstoviny, polijte omáčkou a zcela na vrch položte opečené kuřecí prso.