Go Back
+ servings
recept na kuřecí prsa v rajčatové omáčce

Kuřecí prsa na těstovinách s omáčkou z rajčat

Rychlé, chutné a k tomu báječně vypadající: to jsou kuřecí prsa s omáčkou z čerstvých rajčat. Zvládne i začátečník!
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 600 g rajčat
  • 400 g kuřecí prsa bez kosti a kůže
  • 70 g MÁSLO
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • OLIVOVÝ OLEJ
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl a pepř
  • 2 porce těstovin (špagety)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kuřecí prsa omyjte, osušte a lehce naklepejte v nejvyšší části, aby měly po celé ploše stejnou tloušťku.
  • Rajčata nakrájejte na kostky, utřete česnek. Dejte vařit velký hrnec s vodou, ve kterém připravíte těstoviny.
  • V kastrolu rozehřejte olivový olej a prsa z obou stran opečte, povrch prsíček by měl být dozlatova opečený. Vyjměte maso a odložte jej stranou.
  • Kastrol odstraňte z plotny a nechte chvíli zchladnout. Poté vraťte zpět na plotýnku a nasypte do něj nakrájená rajčata. Pokud byste rajčata vhodili do rozpáleného oleje, začala by prskat a vy byste okolo plotny měli pohromu.
  • Rajčata míchejte, nechte je probublávat. Můžete je také pomačkat, abyste dostali konzistenci omáčky.
  • Mezitím uvařte těstoviny na skus (al dente)
  • Do rajčatové omáčky přidejte rozdrcený česnek a máslo, ochuťte solí a čerstvě umletým pepřem. Zamíchejte.
  • Do omáčky vraťte kuřecí prsa a nechte je prohřát.
  • A úplně nakonec přidejte do omáčky lístky pokrájené bazalky. Na talíř vložte těstoviny, polijte omáčkou a zcela na vrch položte opečené kuřecí prso.

Ještě pár slov k receptu:

Tenhle recept je snadný, zvládne ho i začátečník, přitom výsledek velmi mile překvapí: chuťově i tím, jak hezky na talíři vypadá.
Z uvedeného množství připravíte 2 porce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!