Go Back
+ servings
povidlové šátečky recept

Povidlové šátečky z tvarohového těsta

Křehké cukroví plněné povidly, jsou vynikající jak čerstvě upečené, tak na druhý den. Ale pozor, z talíře mizí rychle!
4.75 from 16 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 20 min
Odpočinutí těsta:: 20 min
Celkový čas: 55 min
Porce: 70 šátečků
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Změklé máslo, mouku a tvaroh vložte do mísy a vypracujte hladké tvarohové těsto.
  • Těsto dejte na 15-30 minut odpočinout do mrazáku.
  • Z těsta vyválejte plát asi 2 mm silný, kulatou skleničkou (pr. asi 7 cm) vykrájejte kolečka. Doprostřed kolečka vložte malé množství povidel, kolečko přehněte a kraje spojte vidličkou.
  • Šátečky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě do světle růžova. Troubu jsem měla rozpálenou na 170 °C s horkovzdušným ohřevem.
  • Jakmile vyndáme šátečky z trouby a necháme je chvilinku vychladnout, obalujeme v moučkovém cukru.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Šátečky jsou výborné, chutí i vůní připomínají vánoční cukroví. Zkuste přidat do moučkového cukru při obalování vanilku!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!