Pražmy omyjeme, očistíme, zbavíme šupin a na podložce je pomocí papírových ubrousků osušíme. Poté je osolíme a opepříme (zvenku i zevnitř).
Avokádo oloupeme, pokapeme štávou z citrónu aby nezhnědlo a nakrájíme na kostičky.
Okurku omyjeme a nakrájíme na kostičky, to samé uděláme s rajčaty.
Polníček pečlivě propláchneme a necháme okapat.
Připravíme si základní zálivku na salát – do misky vymačkáme štávu z citrónu, přidáme lžici medu a olivový olej. Ředíme v poměru 1:3, to znamená: na 1 díl citrónové štávy dáme 3 díly olivového oleje. Vše prošleháme metlou do husté a jednolité emulze (já použivám k našlehání smoothie maker).
Na rozpálenou pánev dáme lžíci olivového oleje a prudce na nich orestuje pražmy, cca 3-4 minuty z každé strany.
Zhruba v polovině restování přidáme ořech másla, který nám vytvoří v pánvi omáčku. Za pomoci lžíce políváme máslovou směsí ryby, aby se lépe orestovaly a nasály do sebe chuť másla.
Do mísy se zeleninou přidáme zálivku a rukama jemně, ale pečlivě promícháme.
Ihned podáváme. Teplou pražmu servírujeme s čerstvým salátem, můžeme přidat pár kousků bílého pečiva.