Připravíme si drobenku – suroviny na drobenku promneme špičkami prstů, až vznikne žmolenka drobivé konzistence.
Celá vejce rozklepneme do větší mísy a ušleháme je při vysokých otáčkách (ruční metličkový mixér) s krupicovým cukrem.
Pozor! Cukr přidáváme postupně, abychom vaječnou směs nezadusili, ale naopak aby se nám krásně vyšlehala do světlé nadýchané pěny. Mějte trpělivost, vyšlehání trvá asi 5 minut.
Přidáme podmáslí, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Promícháme další 2 minutky při nízkých otáčkách, než se vše hezky spojí dohromady.
Plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
Těsto vylijeme na připravený plech a poklademe ovocem. Nakonec posypeme drobenkou.
Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut nebo do té doby, až je povrch zlatavý a buchta upečená.