Go Back
+ servings
kefírová buchta

Kefírová buchta hrníčková

Jednoduchý recept na výbornou kefírovou buchtu, politou čokoládou, sypanou strouhaným kokosem.
4.31 from 134 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 45 min
Porce: 10
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

Těsto na kefírovou buchtu:

Čokoládová poleva:

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme troubu na 170 °C.
  • Pekáček s vyšším okrajem o rozměru cca 25x35 cm vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
  • Všechny suroviny nasypeme do větší mísy, prošleháme elektrickým šlehačem, až se vše pospojuje.
  • Těsto na kefírku nalijeme do připraveného pekáčku a dáme péct asi na 30 minut.
  • Kefírovou buchtu necháme vychladnout.
  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, promícháme.
  • Nalijeme na povrch buchty, čokoládovou polevu necháme zatuhnout.
  • Poté posypeme strouhaným kokosem a podáváme.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Nesypte kokos na buchtu hned poté, co jste ji potřeli čokoládovou polevou. Kokos by propadnul a nasáknul do sebe čokoládu, povrch buchty by ztratil kontrast bílého kokosu a tmavé polevy.
Hrníček se počítá o objemu 200 ml.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!