Mandle, oříšky, semínka, fíky a med rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte černý sezam, ale víc už nemixujte. Těsto přeložte do dortové formy a hřbetem lžíce nebo rukou umačkejte na dno formy o průměru 20cm.
Práškovou želatinu smíchejte s 4 lžícemi studené vody a nechte 10 minut nabobtnat.
Mezitím ve velké míse smíchejte mascarpone, kokosové mléko a cukr. Nabobtnanou želatinu ohřejte (třeba v mikrovlnce, ale pozor, aby se nezačala vařit) a smíchejte se smetanou ke šlehání. Po lžících přidávejte kokosový krém.
Po třech lžících přelijte želatinovou směs do kokosové a ihned oboje mixujte, aby se ve směsi neudělaly hrudky.
Krém nalejte na korpus ve formě a nechte v lednici vychladit asi 2-4 hodiny.