Go Back
+ servings
oopsie chleba

Oopsie chlebík

Skvělá náhrada běžného pečiva - oopsie jsou bez mouky, cukru a škrobu, a přesto chutnají skvěle!
5 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 25 min
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 150°C a na plech vyložíme pečícím papírem.
  • Bílky pečlivě oddělíme od žloutků.
  • Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • Žloutky smícháme s kypřicím práškem, Lučinou, osolíme a opepříme.
  • Poté žloutkovou směs lehce vmícháme do sněhu z bílků a přidáme lžíci petrželky.
  • Na plechu pomocí lžíce vytvoříme cca 6 placiček a pečeme v troubě na 150°C zhruba 25 minut do zlatova.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Namažte oopsie chlebík nějakou dobrou, zdravou pomazánkou a o nutričně vyváženou snídani nebo svačinku máte postaráno. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!