Go Back
mini cheesecake recept

Mini cheesecake: rozplynou se na jazyku

Báječný mini dezert z lehké směsi čerstvého sýra, chutný a lahodný.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Sýrová směs:

  • 350 g čerstvý sýr President (2x 175 g)
  • 200 g čerstvý sýr Imperial
  • 2 ks vejce
  • 130 g cukr krupice
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • vanilka

Sušenkový korpus:

  • 100 g tmavé sušenky (např. Bebe nebo Hobbits)
  • 30 g MÁSLO

Na ozdobení:

  • ČOKOLÁDA HOŘKÁ (hoblinky na ozdobu)
  • čerstvé ovoce
  • redukce z ovoce na polití (volitelně)
  • domácí karamel (volitelně)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Rozpalte troubu. Horzkovzduch nastavuju na 140 °C, klasika elektrická trouba na 125-130 °C.
  • Smíchejte sýry s cukrem (sýty i vejce vyndejte alespoň ½ hodiny před přípravou z lednice!)
  • Do směsi přimíchejte po jednom vejce. Pokud používáte elektrický šlehač, pak jej nastavte na nižší otáčky, abyste směs nepřešlehali a nebyly v ní bublinky.
  • Přidejte vanilku a citronovou šťávu.
  • Semelte sušenky ve food procesoru, mixéru, mlýnku; nebo je rozdrťte v sáčku pomocí válečku na těsto.
  • Sušenky zalejte rozpuštěným máslem. Sušenkovou směsí naplňte dna silikonových formiček a přimáčkněte. Formičky narovnejte na plech s vyšším okrajem. Já nechávám sušenky předem zapéct na cca 5-8 minut v troubě.
  • Na směs sušenek nalejte sýrovou směs. Vylejte opatrně do plechu horkou vodu, která by měla sahat do ½ až 2/3 výšky formiček.
  • Vložte do trouby a pečte cca 15 minut, aniž byste otevřeli troubu. Pak stáhněte teplotu o 20-30 °C a nechám dalších 15-20 min péct.
  • Poté vypněte troubu a nechte dort v chladnoucí troubě cca 1 hodinu. Troubu můžete případně lehce otevřít.
  • Po hodině vyndejte cheesecake z trouby a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.
  • Nechte přes noc v lednici, druhý den zdobte a podávejte.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte 12 ks mini cheesecake o pr. cca 5 cm.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!