Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cizrnová pomazánka s baby špenátem
Rychlá, zdravá, chutná. Taková je cizrnová pomazánka s baby špenátem. Namazaná na tmavém chlebu, podávaná s vařeným vajíčkem. Vyzkoušejte!
No ratings yet
Vytisknout
Připnout
Vaření:
15
min
min
Porce:
2
Autor:
MlsnáVařečka.cz
INGREDIENCE
70
g
lístků baby špenátu
1
plechovka sterilované cizrny
(200 g)
70
g
balkánského sýra
1
lžička hořčice
1
lžička citronové šťávy
sůl a pepř
Na ozdobení:
½
cibule nakrájená na tenká kolečka
5-6
ředkviček
2
vajíčka vařená natvrdo
PRACOVNÍ POSTUP
Špenát přelejeme horkou vodou. Omyje se tím, smrští a pustí šťávu, kterou je třeba nechat odkapat.
Cizrnu vyndáme z plechovky, propláchneme, abychom dostali čistá zrna.
Do nádoby, kde budeme pomazánku tyčovým mixérem připravovat, vsypeme spařený špenát, cizrnu, balkánský sýr, hořčici, zakápneme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.
Opatrně vše dohromady umixujeme – chce to trochu trpělivosti.
Mažeme na tmavé pečivo (plátky celožitného Moskva chlebu), ozdobíme kroužky cibule a ředkvičkou. Podáváme s vařeným vajíčkem.
Ještě pár slov k receptu:
Pomazánka z uvedeného množství vystačí na 2-3 plátky chleba Moskva.
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!