Go Back
+ servings
cizrnová pomazánka recept

Cizrnová pomazánka s baby špenátem

Rychlá, zdravá, chutná. Taková je cizrnová pomazánka s baby špenátem. Namazaná na tmavém chlebu, podávaná s vařeným vajíčkem. Vyzkoušejte!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 15 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 70 g lístků baby špenátu
  • 1 plechovka sterilované cizrny (200 g)
  • 70 g balkánského sýra
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř

Na ozdobení:

  • ½ cibule nakrájená na tenká kolečka
  • 5-6 ředkviček
  • 2 vajíčka vařená natvrdo

PRACOVNÍ POSTUP

  • Špenát přelejeme horkou vodou. Omyje se tím, smrští a pustí šťávu, kterou je třeba nechat odkapat.
  • Cizrnu vyndáme z plechovky, propláchneme, abychom dostali čistá zrna.
  • Do nádoby, kde budeme pomazánku tyčovým mixérem připravovat, vsypeme spařený špenát, cizrnu, balkánský sýr, hořčici, zakápneme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.
  • Opatrně vše dohromady umixujeme – chce to trochu trpělivosti.
  • Mažeme na tmavé pečivo (plátky celožitného Moskva chlebu), ozdobíme kroužky cibule a ředkvičkou. Podáváme s vařeným vajíčkem.

Ještě pár slov k receptu:

Pomazánka z uvedeného množství vystačí na 2-3 plátky chleba Moskva.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!