Go Back
+ servings
vepřové nudličky v jogurtové marinádě recept

Vepřové nudličky v jogurtové marinádě

Restované vepřové nudličky v jogurtové marinádě, rychlý, a hlavně dobrý recept! Porce pro 2 hladové chlapy (na každého cca 200 g vepřového v syrovém stavu).
3 from 3 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 15 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Jogurtová marináda:

  • 2 lžíce jogurt (bílý tučný)
  • 1 lžíce kečup
  • 2 lžíce OLIVOVÝ OLEJ
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžička tymián (sušený)

PRACOVNÍ POSTUP

  • V misce spojíme všechny suroviny na jogurtovou marinádu a promícháme.
  • Vepřové maso nakrájíme na tenounké plátky, budete potřebovat ostrý nůž a trpělivost. Čím tenčí plátky, tím lépe se do masa dostane marináda a tím rychleji bude orestované.
  • Nudličky masa zlehka posolíme a promícháme.
  • Maso dáme do misky, zalijeme jogurtovou marinádou a promícháme, aby se marináda nanesla po celé ploše plátků masa.
  • Dáme do ledničky minimálně na hodinu odpočívat, ale klidně i na dvě, na tři, nebo přes noc.
  • Na pánvi, která dobře snáší vysoké teploty (tedy NE teflonové), rozpálíme sádlo. Sama jsem použilahttps://mlsnavarecka.cz/recept-na-opekane-placky-z-polenty/ litinovou pánev, surovou, bez jakékoliv povrchové úpravy.
  • Na dostatečně rozpálené sádlo vhodíme marinované nudličky vepřového a restujeme, až maso získá zlatavou kůrku.
  • Podáváme třeba s bramborovou kaší, obložené zeleninou.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

TIP: U nás byly marinované nudličky s kukuřičnou polentou, bašta!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!