Připravíme si těsto na těstoviny a dáme odpočinout do lednice
Mezitím se pustíme do náplní. Smícháme všechny uvedené ingredience, osolíme a opepříme dle chuti.
Těsto si vyválíme ve strojku na těstoviny na nejtenčí velikost.
Tyto široké pruhy těsta si můžeme položit na pomoučenou desku, a cca 2 cm od sebe nanést asi půl lžičky náplně ve dvou řadách. Poté překryjeme druhým plátkem těsta a mezi jednotlivými hromádkami pořádně přitlačíme hranou ruky, aby se těsto spojilo. Poté ostrým nožem nařežeme jednotlivé čtverečky a ještě každý jeden zvlášť po stranách pořádně stlačíme, aby náplň nevytekla. Je to dost pracné, a proto jsem si už opatřila pomocníka:
Můžeme použít tvořítko na ravioly. Toto tvořítko necháme složené v celku a pořádne posypeme moukou, aby se nám v něm ravioly nepřilepily, nešly by pak totiž vyklopit.
Na tvořítko volně položíme jeden plát těsta a kloubky prstů uděláme v jednotlivých výřezech ďůlky (je dobré si těsto lehce poprášit moukou). Do jednotlivých dírek dáme půl lžičky náplně a překryjeme druhým plátem těsta. Hranou ruky jen jemně zatlačíme pomezi jednotlivé čtverečky. Poté si můžeme vzít váleček a pořádně ním přejet po tvořítku aby se ravioly prořezaly, ale mne se tento postup neosvědčil. Váleček na náplň moc tlačil a tak vytekla po krajích nebo se udělala dokonce do těsta díra.
-
-
Nakonec jsem zjistila, že nejlíp to jde malou lžičkou. Uchopíme čajovou lžičkou na druhé straně a úchopovou části projedeme jednotlivé spoje a tím těsto vtlačíme na ostrou část která jednotlivé kousky odděluje. Je to rychlé, jednotlivé kousky se tím nezdeformují a vzniknou nám krásné polštářky. Poté jen vyklepneme z formy.
Vaříme 5-10 minut v osolené vodě a podáváme zakápnuté olivovým olejem.