Lískové ořechy vysypeme do misky a zalijeme je teplou vodou, stačí hodinu předem.
Změklé máslo utřeme se žloutkem a moučkovým cukrem do hladké pěny.
Přidáme mouku a vanilku (vanilku mám v podobě pasty z pravé bourbon vanilky).
Rukama rychle zpracujeme těsto, není třeba jej dlouho hníst, protože se jedná o těsto křehké, kterému bychom dlouhým hnětením mohli uškodit.
Slijeme ořechy, necháme okapat a celé je zapracujeme do těsta.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vyválíme váleček silný asi 3-4 cm. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici, ideálně přes noc.
Rozpálíme troubu na 170 °C (pekla jsem v elektrické s horkovzduchem).
Každý z válečků nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě asi 15 minut, dokud Masarykovo cukroví nezačne zlátnout.
Vyndáme plech z trouby, připravíme si do hlubokého talíře cukr moučku, a ještě teplé cukroví obalujeme ze všech stran.