Go Back
+ servings
Masarykovo cukroví recept

Masarykovo cukroví

Tradiční cukroví našich babiček, Masarykovo cukroví, jinak také Masarykovy knoflíky. Jednoduché, zato výborné!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Porce: 30 ks
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Lískové ořechy vysypeme do misky a zalijeme je teplou vodou, stačí hodinu předem.
  • Změklé máslo utřeme se žloutkem a moučkovým cukrem do hladké pěny.
  • Přidáme mouku a vanilku (vanilku mám v podobě pasty z pravé bourbon vanilky).
  • Rukama rychle zpracujeme těsto, není třeba jej dlouho hníst, protože se jedná o těsto křehké, kterému bychom dlouhým hnětením mohli uškodit.
  • Slijeme ořechy, necháme okapat a celé je zapracujeme do těsta.
  • Těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vyválíme váleček silný asi 3-4 cm. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici, ideálně přes noc.
  • Rozpálíme troubu na 170 °C (pekla jsem v elektrické s horkovzduchem).
  • Každý z válečků nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
  • Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě asi 15 minut, dokud Masarykovo cukroví nezačne zlátnout.
  • Vyndáme plech z trouby, připravíme si do hlubokého talíře cukr moučku, a ještě teplé cukroví obalujeme ze všech stran.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z množství podle receptu dostaneme asi 30 kousků Masarykova cukroví.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!