Go Back
+ servings
treska s citronovým máslem recept

Treska na pánvi s citronovým máslem

Rychlý a chutný recept - treska na citronovém másle.
5 from 9 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 2 filety z tresky
  • 70 g MÁSLO
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • směs koření na ryby (například petržel, tymián, mleté hořčičné semínko, fenykl)
  • SŮL
  • PEPŘ
  • lžíce oleje

PRACOVNÍ POSTUP

  • Tresku vyndáme z ledničky a necháme asi 30 minut v pokojové teplotě. Ze všech stran ji okořeníme směsí na ryby a osolíme.
  • Na pánvi rozpálíme olej, na němž filety z tresky orestujeme.
  • Na druhé pánvi zvolna na plotýnce zapnuté na nízký stupeň rozehřejeme máslo. Přidáme dvě lžíce citrónové šťávy, nejlépe z bio citrónu, směs důkladně promícháme a necháme lehce prohřát.
  • Dejte pozor, máslo se nesmí moc zahřát, aby se nepřepálilo.
  • V omáčce obalíme orestovanou tresku a podáváme. Hotové filety můžeme na talíři dozdobit plátky citrónu.

Ještě pár slov k receptu:

Tresku podáváme s bramborami, připravenými na způsob, jaký máte rádi.
Tip na rychlou a zdravou večeři.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!