Go Back
+ servings
zapečená máslová dýně se sýrem a žampiony recept

Zapečená máslová dýně: podzimní recept

Máslová dýně zapečená se sýrem a žampiony. Rychlý a moc chutný recept.
4.80 from 10 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 1 hod
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 1-2 máslové dýně
  • OLIVOVÝ OLEJ
  • 100 g vepřové šunky vcelku
  • 200 g Čedaru
  • 50 g čerstvých žampionů
  • snítka zelené petrželky
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • SŮL
  • PEPŘ

PRACOVNÍ POSTUP

  • Máslové dýně rozpůlíme, vydlabeme z nich semínka, položíme je na plech vyložený pečicím papírem, dužinu zakápneme olivovým olejem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 60 minut do změknutí.
  • Po upečení z dýně vydlabeme měkkou dužinu, kterou vložíme do připravené misky.
  • K dužině přidáme na kostičky nakrájenou šunku, na plátky nakrájené a oloupané žampiony, část nasekané petrželky a část čedaru nakrájeného na kostičky.
  • Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Nakonec vše důkladně promícháme.
  • Směs vložíme zpět do vydlabaných dýni, na povrchu zasypeme zbylým nastrouhaným Čedarem a zapékáme v troubě zapnuté na střední teplotu asi 30 minut.
  • Ještě teplé dýně servírujeme na stůl, ozdobíme čerstvou natí zelené petrželky.

Ještě pár slov k receptu:

Z jedné máslové dýně připravíte zhruba 2 porce pokrmu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!