Go Back
+ servings
banánový chlebíček recept

Rychlý banánový chlebíček

Zbyly vám banány? Vyzkoušejte rychlý recept na vláčný banánový chlebíček!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 1 hod
Porce: 10
Autor: Ivana Sirůčková

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Formu vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem.
  • Troubu předehřejeme na 170 °C.
  • Do mísy prosejeme mouku, přidáme sodu, kypřicí prášek, cukr, mletý muškátový oříšek, sůl a směs dobře promícháme.
  • V druhé míse rozmačkáme vidličkou banány dohladka, přidáme vejce a také vše dobře promícháme.
  • Směs banánů a vajec přidáme k sypkým ingrediencím, spojíme dohromady.
  • Nakonec zapracujeme změklé máslo. Mícháme tak dlouho, dokud se máslo již neodděluje a těsto je krásně hladké.
  • Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 - 70 minut.
  • Necháme vychladnout, krájíme a podáváme

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Jestli je chlebíček upečený, vyzkoušíme špejlí (musí zůstat po vytažení čistá, aniž by se na ni přichytávalo syrové těsto).
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!