Go Back
šeříkový cukr

Šeříkový cukr

Šeříkový cukr plný vůně fialkových květů. Máte jen pár dní v roce na to, abyste si jej stihli připravit. Nepropásněte je!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 20 min
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 hrnek šeříkových květů
  • ½ kg krupicového cukru (může být i moučkový)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do uzavíratelné nádoby nasypeme pár květů a zasypeme cukrem.
  • Potom opět nasypeme květy a zase přisypeme cukr. Takto prokládáme květy s cukrem až do naplnění nádoby.
  • Cukr necháme několik dní uležet na tmavém suchem místě a občas protřepeme. Cukr nasaje z květů vlhkost, tak je dobré ho dát potom na chvíli proschnout třeba na sluníčko, ale pokud možno na co nejkratší dobu aby "nevyčichl".

Ještě pár slov k receptu:

Výborný na ochucení čaje, limonády, bábovky, zdobení sladkých moučníků a spousty jiných dobrot.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!